A fahatású kerámiaburkolatok varázsa

Szerző: | 2023 okt 14 | burkolat, Egyéb kategória, érdekesség, fürdőszoba, kültér

stílus és tartósság egyben

A fahatású kerámiaburkolatok az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek mind a belső mind a külső terekben. Ezek a burkolatok a magas karbantartási igényű és sérülékeny fa parketták modern alternatívájaként hódítanak és számos előnyt kínálnak, amelyekkel megszépíthetjük élettereinket. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, mi teszi különlegessé ezeket a burkolatokat, és hogyan alkalmazhatjuk őket.

Mi is az a fahatású kerámiaburkolat? 

A fahatású kerámiaburkolatok olyan hideg  burkolatok, amelyek a fa természetes szépségét és megjelenésének melegségét kombinálják a kerámia burkolatok tartósságával és könnyű karbantarthatóságával. Ezek a burkolatok hűen utánozzák a különböző fafajták textúráját, struktúráját és színét, így a megjelenésük valósághű és természetes hatást kelt. A fahatású kerámiaburkolatok elterjedésének egyik kulcsa, hogy ezek a burkolatok nem csak esztétikailag vonzók, hanem számos előnnyel rendelkeznek.

A fahatású kerámiaburkolatok előnyei:

Tartósság: Az anyagában színezett kerámiaburkolatokról általánosan elmondható, hogy rendkívül magas kopásállósággal rendelkeznek. Mázas kerámiakollekciónk többsége ugyancsak kiemelkedő kopásállósággal rendelkezik és középes forgalmú közületek burkolására is alkalmasak. Kerámiaburkolatok a afaburkolatokkal ellentétben nem szívják magukba a nedvességet sőt a kollekciók többsége tartalmaz olyan burkolatvariációt is, amely még csúszásgátló felületképzéssel is elérhető a biztonságos térhasználat érdekében. Fahatású kerámiaburkolatok kiemelkedő műszaki tulajdonságaiknak és időtállóságuknak köszönhetően ideálisak olyan területek burkolására, ahol a burkolatnak kiemelt szerepe van, például magas és közepes forgalmú közületi területeken, várótermekben, üzlethelyiségekben, éttermekben, hotelekben, irodákban és lakossági felhasználás esetén például előszobákban, fürdőszobákban vagy konyhákban is tökéletes választásnak bizonyulnak.

Könnyű karbantarthatóság: A fahatású kerámiaburkolatok könnyen tisztíthatók és karbantarthatók, nem igényelnek utókezelést és pár év múlva nem kell őket újra csiszolni, mint például egy faparkettát. A kerámialapok sav- és lúgállók, UV állók, nem igényelnek különleges gondozást, ellenállnak a karcoknak, színtartók, Az idő múlásával nem veszítik el színüket, struktúrájukat és eredeti megjelenésüket.

Környezetbarát: A kerámia anyaga sok esetben újrahasznosítható, és a fahatású változatok további előnyt jelentenek, mivel nincs szükség valódi faanyag kivágására. 

Sokféle változatban elérhetők: A fahatású kerámiaburkolatok számos stílusban, méretben felületi megmunkálással és színben elérhetők, így könnyen megtalálhatjuk azt a változatot, ami leginkább elnyeri a tetszésünket.

Hol alkalmazhatjuk? 

Éttermek és kávézók: Az éttermekben és kávézókban marasztaló és otthonos környezetet teremthetünk a vendégek számára fahatású kerámiaburkolatok segítségével úgy, hogy nem kell aggódnunk hogy a lapok az idő múlásával veszítenek szépségükből. 

Üzletek és irodák: Kereskedelmi területeken, például üzletekben vagy irodákban is alkalmazhatjuk a fahatású kerámiaburkolatokat egyedi és kreatív tereket alakíthatunk ki a segítségükkel. Természetközeli élményt nyújthatunk a munka terekben vagy vásárlás, ügyintézés során úgy, hogy rendszeres utókezelést és különleges karbantartást nem igényelnek.

Fürdőszoba: A fahatású kerámiaburkolatok ideálisak  wellness terek valamint hotelek és lakossági fürdőszobák burkolásához, nem szívják magukba a nedvességet, könnyen tisztíthatók. Az elegáns fa megjelenés csúszásgátló felületű lapvariációkkal biztonságos tereket teremt a fa természetességével. 

Konyha: A konyhában is remekül mutatnak, és ellenállnak az ételcseppeknek és zsíros foltoknak és teljesen hőállók.

Nappali vagy hálószoba: A fahatású burkolatokat használhatjuk a nappali vagy hálószoba padlóján vagy falán is, hogy otthonos, természetközeli környezetet teremtsünk. 

Terasz vagy erkély: Fa hatású kerámia kollekciók is alkalmasak kültéri burkolásra akár 10 mm vastag változatban ragasztva, akár 20 mm vastag változatban Impertek tappancsokra installálva. 

Fahatású kollekcióink:

Fahatású kerámia kollekcióink végtelen színárnyalatban érhetők el, a különböző kollekciók kiválóan alkalmasak más és más környezet kialakítására legyen szó akár kortárs, akár tradicionális, minimalista vagy skandináv stílusú terekről. A természetes fához hasonló fahatású kerámia burkolataink számos formátumban kaphatók: szélesebb és keskenyebb változatban közepes és egészen hosszú akár 300 mm méretig. A fahatású burkolatok népszerűek kültéri területek burkolása esetén is, idea kifejezetten kültéri alkalmazás fejlesztett  20 mm vastag fahatású  kerámialapjainkat ajánljuk. Külső terek burkolási megoldásairól korábbi bejegyzésünkben itt olvashatsz: Mivel burkoljunk kint?

Ha már a kültéri burkolatok szóba kerültek, örömmel jelentjük, hogy elkészült kültéri burkolásra specializálódott társa oldalunk a https://www.kulteriburkolas.hu/, ahol minden információt összegyűjtöttünk időtálló, könnyen és gyorsan kivitelezhető kültéri burkolási rendszerünkről.

A fahatású kerámia kollekcióink számos dekorcsempét tartalmaznak, melyekkel a helyiségek még inkább személyre szabhatók ilyenek az olasz és magyar halszálka formátumok, mozaikok, táblaparketta minták, geometrikus és organikus dekorok.

Összegezve, a fahatású kerámiaburkolatok az esztétika és a funkcionalitás tökéletes összhangját kínálják tereinkben. Azoknak, akik szeretnék a fa melegségét a kerámia tartósságával párosítani, érdemes fontolóra venniük ezeknek a burkolatoknak az alkalmazását. Bármelyik helyiségben vagy területen alkalmazva, egyedi és varázslatos megjelenést kölcsönöznek. Burkolatválogatás során ne feledjük megfontolni a fahatású kerámiaburkolatokban rejlő lehetőségeket, használjuk ki a fa megjelenésének időtlen vonzerejét ötvözve a kerámiaburkolatok hatékonyságával és technológia előnyeivel!