Márkáink bemutatása – Ravak

Szerző: | 2019 dec 19 | fürdőszoba, kád

Mi az Átrium Kft-nél mindig is büszkék voltunk arra, hogy forgalmazott márkáink a legjobb, minőséget, design-t és az élhető lakberendezés útját képviselik. Szeretnénk ezekből időről, időre egyet-egyet bemutatni.
Ezúttal a Ravakra esett a választás.

A RAVAK cseh céget a Kreysa és Vařeka család alapította 1991-ben, akik mindmáig a vállalat aktív vezetői. E két családnak sikerült felépíteni Csehország legnagyobb fürdőszoba-berendezés gyártóját. A termékválasztékban eleinte csak zuhanykabinok és kádak szerepeltek, eredetileg egy francia gyártótól. 1993-ban a RAVAK belső fejlesztésbe kezdett, majd egy évvel később bemutatta a Supernova zuhanykabint, mely saját, szabadalmaztatott technológiájával készült, és amelyet vásárlóink mindmáig a piacon található legmegbízhatóbb zuhanyfülkének tartanak.

1997-től a cég zuhanykabinok luxus sorozatával bővítette gyártását. A 1996-97-es években pedig megkezdődött a RAVAK külföldi terjeszkedése.

A cég folyamatosan fejlesztett és kereste az új megoldásokat a kádak, majd kiegészítők terén is miközben nagy hangsúlyt fektetett arra is, hogy neves design iskolákkal terveztesse meg termékeit.

Így kerültek kapcsolatba azosztrák Design Storz-al majd 2005-ben egy akkor még csak ígéretesnek mondott cseh formatervezővel a Prágai Iparművészeti Főiskola diákjával, Kryštof Nosállal.

Ez utóbbi ismeretség és együttműködés 2015-16-ban rengeteg elismerést és formatervezési díjat hozott a cég és tervezője számára.A 10° elnevezésű design koncepciójuk elnyerte az innovatív dizájnért járó európai díjat, a Red Dot 2015-öt és az iF Desig Award 2016 díjakat.

Végtelenül leegyszerűsített mégis finom forma, ugyanakkor funkcionalitás jellemzi a 10° sorozat termékeit.

 

A Ravak termékeit folyamatosan tartjuk bemutatótermünkben és fontos még tudni, hogy 2016. december 31-ig a RAVAK termékek hivatalos magyarországi forgalmazóitól vásárolt kádakra a gyártó életttartam garanciát ad.

 

Termékek