Legszebb márványhatású burkolatok

Szerző: | 2023 máj 5 | burkolat, érdekesség, fürdőszoba, kerlite, nagytáblás burkolat

A márvány burkolatok örök klasszikusnak számítanak a belsőépítészetben. egy olyan hozzáadott értéket képviselnek a tereknek, amely az évek múlásával sem megy ki a divatból.

A természetes kövekkel kapcsolatos általános problémák; például a kövek bányászati hely szerint változó műszaki tulajdonságai, a kitermelési lehetőségek végessége és környezetkárosító hatása, valamint a természetes márvány termékek fokozott érzékenysége és folyamatos utógondozási igénye eredményezte, hogy a kerámiaburkolat gyártók az utóbbi évtizedekben  kiemelten foglalkoztak a márvány eleganciájának leképezésével.

A kerámia gyártástechnológiája mára eljutott odáig, hogy a természetben előforduló kövekkel teljesen megegyező megjelenésű márványhatású kerámiaburkolatot tudnak készíteni, amelyek  sav- és lúgállók, kopásállóságuk  a legnagyobb forgalmú középületekben is kiváló; többféle felületi megmunkálásuknak köszönhetően nem csak  szupermatt, fényes, hanem csúszásgátló tulajdonságú felülettel is elérhetőek és egyáltalán nem igényelnek utólagos gondozást.

Elhoztuk azt az öt kerámiaburkolat kollekciót, amely márványhatású lapja jelenleg a kedvencünk:

Cotto D’Este – Starlight

A termékcsaládot szolid elegancia és kifinomult megjelenés jellemzi. A kollekció nyolc természetben ritkaságnak számító, kifejezetten értékes márvány felületet aprólékos részletgazdagsággal emel be a kerámiaburkolatok világába. A kerámia lapok tükörfényes felülettel is elérhetők a szupermatt felület mellett.

Margres – Endless

Az ötféle mintázatban elérhető kollekció a  közismertebb márványfajták mellett két különlegességet is tartalmaz a barnás-cortenes színű Port Black és a zöld színárnyalataiban pompázó Amazonit márványfajtát.

LEA Ceramiche – Delight

Az egyik legkülönlegesebb márvány hatású dekorlapokat tartalmazó kollekció a vékonyított kerámia lapokon arany és ezüst színű vonalakkal  valamint a  fekete és fehér márvány különböző irányú vágásával játszik

Atlas Plan – Exotic Wave 

Brazil tropusok exzotikus kvarcitjaiból merített ihletet élénkzöld erezetű dinamikus megjelenésű nagytáblás burkolat összeforgatható vagy egybefüggő mintázattal érhető el.

LOVE Tiles – Precious

Padló- és falicsempe lapokból álló kollekció háromdimenziós és mozaik dekorlapjaival a lakossági felhasználás klasszikus, minimalista megoldása

A fenti kollekciók szépen mutatják, kerámiaburkolat gyártók gazdagon textúrált, finom, színmélységében elkülönülő erezettel, időtálló, a mai kor műszaki követelményeinek megfelelő termékeket hoznak létre. Hiszünk abban, hogy egy szép burkolat hosszú éveken keresztül hozzájárul a helyiségek felhasználóinak jólétéhez és komfort érzetéhez. Bemutatótermünkben olyan termékeket foglalkozunk, amelyek magas műszaki tulajdonsága kiemelkedő designnal párosul, ezért burkolataink többségére akár 5-20 év garanciát is vállalunk felhasználástól függően kopás- és fagyállóságra.