Kerlite, a burkolatok új királya

Szerző: | 2019 okt 28 | burkolat, fürdőszoba, kerlite, nagytáblás burkolat

Az ún. nagytáblás burkolatoknak egy különleges szegmensét képezik a Kerlite lapok, amelyek rendkívüli megjelenést biztosítanak azáltal, hogy szokatlanul nagy, akár 100x300cm-es méretben is rendelkezésre állnak.

Éppen ez teszi őket különlegesen elegánssá, mert gyakorlatilag alig van látható illesztés és fuga, amitől az ember szeme azonnal megakad rajta. A Kerlite környezetbarát anyag. Összetevői kizárólag természetes alapanyagok; (kaolin, földpát és agyag, hasonlóan mint a klasszikus kőporcelán burkolatoké) de nem ez az egyetlen jó tulajdonsága.

Kültérre és beltérre egyaránt használható, mert egyrészt fagyálló, másrészt hőálló is, így akár konyhai munkapultok elegáns kivitelezése is megoldható belőle.

Immagini 2114

Rendkívül jól kezelhető, mert kézi üvegvágóval is megmunkálható és szabható belőle a legextrémebb forma is.

Kopásállósága és higiénikus, könnyen és jól tisztítható felülete még intenzív használat mellett, hosszú távon is szép marad.

A higiénikusságát a PROTECT védelemnek köszönheti, ami egy speciális antibakteriális felület. Nagyban hozzájárul ahhoz, hogy olyan területeken is alkalmazásra kerüljön, ahol ennek különleges jelentősége van, pl. egészségügyi intézményekben vagy a vendéglátásban.

A Kerlite burkolóanyagokat folyamatosan fedezte fel az építész és belsőépítész szakma, de ma már a dekor és a konyhabútorokkal foglalkozó cégek kínálatában is megjelentek.

Nálunk az Átriumban, amellett, hogy folyamatosan megtekinthető mintafelületek és kiállítási burkolatok készülnek, a Cotto d’Este gyár valamennyi Kerlite burkolóanyaga megrendelhető. Kapható a 3,5-5,5  és 6,5 mm-es vastagságú változat is típustól függően.