Fürdőszobát tervezni egyszerűen

Szerző: | 2019 nov 14 | burkolat, fürdőszoba, kád

Jól lehet a gyártók manapság is szívesen veszik a palettájukra akár a barokkosan túldíszített burkolatokat és kiegészítőket, tapasztalatunk szerint a legtöbben mégis a letisztult eleganciát kedvelik.

Ez az elegancia ugyanis kortalan, mégis bizsergetően izgalmas a maga tiszta, geometrikus és funkcionalitást hangsúlyozó formáival és anyaghasználatával.

Ezekben a minimalista fürdőszobákban sokszor elrejthetünk vagy éppen kihangsúlyozhatunk olyan finomságokat, mint ez a japán stílusú hinoki kád, ami a megrendelőjének egyértelmű vonzalmát fejezi ki a távol-keleti kultúra iránt.

De érdekes lehet az anyag és a fény egymásra gyakorolt hatása is, mint ezeknél a nagy méretű és puha hatást kiváltó szürke burkolólapoknál, ahol a zuhanyzóban a tetőablaknál felfutó lapok finoman elhalványodnak az erősödő fény hatására.

A fekete és fehér színek játéka megunhatatlan, ugyanakkor rendkívül erős hatásúak tudnak lenni a formákra, főleg ha olyan látszólag tőlük elütő valójában a hatásukat melegséggel ellensúlyozó rusztikus padlóburkolatot kapnak, mint ebben a fenti példában.

Fontos, hogy fürdőszobánk adottságait legyen az méret vagy az ablakokon bejutó fény, esetleg a kilátás, komponáljuk bele a terveinkbe, sőt nyugodtan dobjuk fel egy-egy hangsúlyosabb résszel mert ezek segítségével a minimalista design pontosan eléri azt, amire igazán vágyunk, vagyis, hogy egy megnyugtató menedékké váljon a helyiség, ahol szeretjük az időnket tölteni.

Érdemes megnézni a Termékeink menüpont alatt az olasz Atlas Concorde burkolatokat is, amelyek számtalan ötletet adhatnak.