A CSOK után itt a fürdőszoba építés és felújítás ideje

Szerző: | 2019 okt 28 | fürdőszoba

Organikus és ökobarát fürdőszobák, humusz színvilág, spa és wellness otthon – ez mind trendi lesz 2017-ban is

Egy kis ízelítőre hívjuk az újdonságok kedvelőit.

 

Az utóbbi években az interiőr design trendek egyre zöldülnek és barnulnak. 2017-ban tehát a fürdőszobai design trend kulcsjellemzője: természetes, bio és ökobarát.

A környezetvédelem szempontjait is beépítő kialakításban alacsony vízfogyasztású megoldások, és természetesen a gyártáskor fellépő legkisebb környezeti terhelést okozó termékek használata kerül előtérbe, amelyek sok esetben vagy már újrahasznosított anyagból készültek, de mindenképpen újrahasznosíthatóak. Természetesen a környezettudatosság mellett a stílus vagy a funkcionalitás ugyanúgy szempont marad.

 

Az utóbbi évek fürdőszobáira jellemző az, hogy egyre inkább hasonlítanak egy spa-hoz. A vásárlók egy relaxációs teret akarnak kialakítani a fürdőszobában, ahol feltöltődhetnek. Sok fürdőszoba szórakoztató elektronikával és intelligens eszközökkel is fel van szerelve, hogy a fürdőben eltöltött idő ne váljon unalmassá.

A gyártóknál erősen megjelent a minimalista avantgárd stílus és a szaniterek esetében a kubista stílus is felfedezhető lesz 2017-ben

Néhány fontos jellemző a következő évre:

  • A zuhanyfüggönyöket felváltják az egyszerű fém, illetve látható szegély nélküli üvegfalak
  • Fókuszált hangulat- és intelligens világítások váltják fel a nagy fényerejű, központi világításokat
  • Természetes hatású és kőpadlók jellemzőek, a fürdőszobai szőnyegek egyre kevesebb jelentőséggel bírnak
  • A tükrök térnövelő hatása sokkal jelentősebb

A bútorok fokozottabb alkalmazása a fürdőben, ami elég helyet hagy a napi szépészeti rutinok elvégzésére

A törölközök színei is a természetközeliség élményét fokozzák.

A króm, bronz és a fehér kerámia tárgyak, kiegészítők mellett gyakrabban alkalmazottá válnak a matt felületek. A szaniterek kialakításukban gyakran megidézik a víz természetes folyását.

 

Különálló szekrények, rendszerezőkkel, fiókokkal, telve minden szépészeti, relaxációs kellékkel, melyeket TV és hifi berendezések beépítése kísér, egyre fontosabb, hogy a fürdőszoba oázis legyen.

A burkolatok mintázatában gyakran visszaköszönnek a hatvanas évek irányzatai.