3+1 szempont amit a burkolat választásnál érdemes átgondolni

Szerző: | 2023 jún 4 | burkolat, Egyéb kategória, érdekesség, kerlite, nagytáblás burkolat

Amikor burkolatok kiválasztására kerül a sor, az esztétikai megjelenésen túl egy sor műszaki tulajdonságról is döntünk. Összeszedtük a legfontosabbakat, hogy a design mellett melyek azok a paraméterek, amire érdemes figyelmet fordítani.

  • felület

Gyártóink mindegyike többféle felületi megmunkálással készíti a kerámialapokat az extra fényes felülettől, egészen a szuper matton át a fokozottan érdesített csúszásgátló felületképzésig többféle megoldással találkozhatunk a kollekciókban. Érdemes szem előtt tartani, hogy minél simább és fényesebb egy lap felülete annál csúszósabb lesz és minél érdesítettebb annál nehezebb a tisztán tartása.

  FÉNYES LAPFELÜLET

MATT LAPFELÜLET

  ÉRDESÍTETT LAPFELÜLET

  • színvariációs szám

A kollekciók megjelenését a lapok mintázata mellett a színvariációs szám is befolyásolja. Ez a szám azt mutatja meg, hogy a széria lapjai mennyire térnek el egymástól, minél nagyobb ez a szám annál változatosabb lesz a lapok megjelenése és minél kisebb, annál homogénebb felületet fogunk kapni végeredményként.

V1 SZÍNVARIÁCIÓS SZÁMÚ KOLLEKCIÓ V2 SZÍNVARIÁCIÓS SZÁMÚ KOLLEKCIÓ  V3 SZÍNVARIÁCIÓS SZÁMÚ KOLLEKCIÓ

V4 SZÍNVARIÁCIÓS SZÁMÚ KOLLEKCIÓ

  • vastagság

Vezető kerámiagyártóink olyan szériákat készítenek, amelyekkel lehetőség van többféle lapvastagság közül az alkalmazási területek alapján (fal-padló, kültér-beltér)  a legmegfelelőbbet választani. Kínálatunkban a 3 mm lapoktól egészen a 20 mm vastag lapokig többféle gyártástechnológiával és műszaki tulajdonsággal rendelkező burkolatok találhatók. Érdemes a legoptimálisabb vastagságot megkeresni, ugyanis ezzel nem csak ár-érték arányban spórolhatunk, hanem a környezetet is védhetjük, hiszen csak annyit használunk, amennyi valóban szükséges 

  • élvágás

A gyártás során az egyik utolsó folyamat, amikor a kerámialapok éleit egymással párhuzamosra és derékszögűre vágják, így a burkolás során modern megjelenést kapunk, egyenesen futó fugaképpel. Azonban vannak olyan terek, ahol rusztikusabb hatásra vagyunk ezért számosa olyan lapot is forgalmazunk amelyek nem élvágottak vagy más néven rektifikáltak.

NEM ÉLVÁGOTT LAP

ÉLVÁGOTT LAP

Bemutatótermünkben valós méretű mintákkal és több évtizedes szakértelemmel segítjük a döntésedet, hogy a számodra legmegfelelőbb terméket találhasd meg és ne kelljen kompromisszumot kötnöd a műszaki tulajdonságok és az esztétikai megjelenés között.