Burkolat a zuhanykabinban

Fekete László 2017-07-12 09:40:22
Imádjuk ha folyik, masszíroz, finoman ver, mint az eső bennünket a víz a zuhanyban, és miután rólunk "távozik" a zuhany burkolatán folytatja útját.
De milyet válasszunk ha ízlésünk, pénztárcánk és a praktikusság hármasában őrlődünk.
Adunk néhány tippet.
 
 
Márvány
 
A márvány újra reneszánszát éli, mert időtálló, rendkívül változatos és még mindig a luxuskategóriába tartozik, ezért akinek fontos az esztétika mellett a tartós, értékálló megjelenés az nyugodtan válassza a márvány vagy márványhatású burkolatokat, mert tökéletes választás.
Talán egyetlen hátrányáról kell szót ejtenünk, hogy néhány változatától eltekintve a vízkő és a szappanlerakódás megjelenhet a burkolaton, tehát egy kicsit gyakoribb tisztítást igényel.
 
 
Üveg
 
Sokan még mindig félnek tőle,  de ha valami igazán keveset vesz el a térből, szinte érintetlenül hagyja, ugyanakkor funkcionálisan nagyon jól betölti a szerepét, az az üveg és üvegfal.
Nagyon fontos tulajdonsága, hogy egyszerre kölcsönöz letisztultságot és eleganciát a fürdőnek.
Ahol a vízkeménység az átlagnál magasabb ott a vízkő megjelenesével számolni kell, de szerencsére a tisztántartása elég könnyű.
 
 
Kerámia
 
Egyértelműen ez a legnépszerűbb burkolási forma, mert óriási választék áll rendelkezésre, a színek, minták, textúrák, a plasztikusság és ezek hatásának kombinációjából.
A kerámia burkolólapok szépsége sokszor a fugázáson is múlik és a rosszul kivitelezett fuga egyben a tisztítást is megnehezíti. Ezért is érdemes nagyobb méretű lapokban, pl. Kerlite-ben gondolkodni, mert azon túl, hogy végtelenül elegánssá teszik a zuhanyt, de kevesebbet találkozunk a fugával is. (Itt jegyezzük meg, hogy emellett a Kerlite antibakteriális bevonattal ellátott, ami egész életttartamára biztosítja a higiéniát.)
 
 
Faburkolat
 
Nagyon hatásos és a skandináv, illetve a meleg hangulatot kedvelők választása lehet ez.
A fa a maga naturális hatásában jótékonyan nyugtató hatású, de a vízzel szemben csak az igazán jó minőségű és speciális felületkezelést kapott termékek a tartósan ellenállók.
Ezen segíthetnek a fahatású kerámia burkolatok, amik a megszólalásig hasonlítanak a fára. (Olyannyira így van ez, hogy amíg nem érinti meg az ember szinte el sem hiszi, hogy nem valódi fát lát. Lásd Blustyle Country.)
 
 
Nem könnyű tehát a választás, de az Átriumnál nagyon sok látványterv, számos épített bemutató zuhanyzókabin és fantasztikus széles burkolatválaszték áll a rendelkezésére az érdelődőknek és vásárlóinknak.
Ehhez társul a több évtizedes tapasztalat, amelyet szintén az Önök szolgálatába állítunk.
 
 
 

 

A www.atrium-burkolat.hu oldal ún. cookie-kat használunk szolgáltatásaink teljesebb körű biztosításához.
Elfogadom
Elfogadom