Teraszburkolatok - mutatjuk a jövőt itt a jelenben

Fekete László 2017-06-11 16:46:26

 A teraszburkolatok mindig nagy kihívást jelentenek az alkalmazott anyagok és technológiák vonatkozásában. Az időjárás jóval nagyobb stressznek teszi ki az anyagokat és ez különösen igaz hazánkban, ahol szélsőségesen nagy hőmérséklet különbségek is jelen vannak.

A szépen burkolt terasz ékessége a háznak, ahová jó kilépni és leülni megpihenni vagy beszélgetni. Annál nagyobb viszont a bosszúság, amikor az igényesen megválasztott burkolólapok ellenére sérülések, fuga hiányok, rosszabb esetben dilatációs elmozdulások lépnek fel.


Mivel Magyarországon nem ritka most már nyáron akár a 40 fok feletti hőmérséklet míg télen a -20 fok alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála, a terasz burkolásának egyre extrémebb igénybe vételeknek kell megfelelnie.


A gyártók természetesen készítenek mind burkolatból, mind pedig a ragasztóanyagokból kültérre tervezett változatokat, de főleg az utóbbiak, tehát a ragasztási rendszerek olyan összetettek és drágák, hogy ezt egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, így a többség ezektől “eltekint” aminek eredményeképpen a terasz előbb vagy utóbb elcsúnyul.


Régóta kerestük már a jó megoldást a problémára és úgy tűnik, hogy az olasz Impertek cégnél tett látogatásunkkal megtaláltuk a megoldást.

A cég professzionális tartókat készít terasz, illetve emelt szintű burkolatok kivitelezéséhez.


 

Milyen előnyei vannak ennek az új szemléletű burkolat elhelyezésnek?


Fagyás


A tappancsok nem igénylik a fugázást és az egyes lapok között finom rést hagynak, ami éppen elég ahhoz, hogy a nedvesség le tudjon folyni a burkolás alá, ahol szépen visszajut a talajba vagy elvezethetjük biztonságosan. Ezzel gyakorlatilag elfelejthetjük a fagyás okozta problémákat.


Gépészet, közmű


Gyakran előfordul, hogy teraszunkon keresztül utólagosan el kell vezetnünk valamilyen közművet vagy a már meglévőt ellenőrizni, javítani kell. Mérhetetlenül nagy bosszúságot okoz ilyenkor, hogy korábban fel kellett törnünk majd vissza kell javítanunk a burkolat ragasztását.

Emellett jelentősen drágította is a munkát, tehát háromszor is meggondoltuk, hogy hozzáfogjunk-e vagy inkább szükségmegoldásokat alkalmaztunk. A “tappancsokon” illetve tartókon elhelyezett lapokat azonban egy célszerszámmal könnyedén fel tudjuk emelni és a szükséges munkák után egyszerűen visszahelyezzük őket.


Költségek és idő


Egyáltalán nem elhanyagolható, hogy mennyi idő és milyen költségek jellemzik az új megoldásokat, de ez az új rendszer ilyen értelemben is megállja a helyét, mert egyrészt rendkívül gyorsan és látványosan épül a teraszunk, másrészt a bonyolult sok rétegű rendszerekhez képest ez egy költségkímélő megoldás és ha az utólagos karbantartási és javítgatási igényeket is nézzük, akkor pedig lényegesen olcsóbb a klasszikus megoldásoknál.


Az Átrium Kft az Impertek valamennyi burkolási rendszerét forgalmazza, ezért érdemes bennünket keresni mert tanácsadással, ötletekkel és természetesen magukkal  a termékekkel is segíteni szeretnénk a teraszukat minőségi és tartós módon építkezőket.

 

A www.atrium-burkolat.hu oldal ún. cookie-kat használunk szolgáltatásaink teljesebb körű biztosításához.
Elfogadom
Elfogadom